Motorreis offroad IJsland riespagina en motorreisinfo van Seven Summits GS Motorreizen
Actieve vulkanen en wilde offroad pistes

Als je op zoek bent naar avontuurlijke motorreizen dan zit je met de motorreis Offroad IJsland wel goed. Twee keer steken we IJsland dwars over. Het onherbergzame binnenland van IJsland bestaat uit actieve vulkanen, zwarte woestijnen, gigantische gletsjers en bizar gevormde bergketens. Op je eigen BMW GS rij je over wilde offroad pistes en ontdek je alle facetten van het zeer afwisselende, soms surrealistische, IJslandse landschap.

Prijs

Vanaf € 3.975,--

Periode

Aug/Sept

Reisduur

13 dagen

Deelnemers

Min 8 / Max 12

Soort reis

Avontuurlijk / Uitdagend

Motor

Eigen BMW type GS

Media Offroad IJsland

Over de Offroad IJsland

Motorreis offroad IJsland

Deze motorreis dwars door het binnenland van IJsland is bijna als een expeditie door de ontstaansgeschiedenis van de aarde. Op IJsland zie je oerkrachten aan het werk die het jonge, grillig gevormde landschap breken en maken. Hier zie je scheuren in de aardkost waar magma de kans krijgt om te ontsnappen aan het binnenste van de aarde. Hier zie je vulkaanuitbarstingen die met donderend geweld het Europese vliegverkeer volledig lamleggen of offroad pistes voor eeuwig vernietigen.

Niet alleen de IJslandse oerkrachten zijn een factor om tijdens de motorreis IJsland rekening mee te houden, ook het weer moet niet onderschat worden. Want, eerlijk is eerlijk, denk je aan IJsland dan denk je snel aan kou, wind, sneeuw en depressies. En als het tegenzit dat alles op één dag. Tsja, op IJsland heeft moeder natuur het nog steeds voor het zeggen. Met zijn actieve vulkanen, onmetelijke gletsjers, uitgestrekte lavawoestijnen, warme bronnen, ontelbare watervallen, kleurrijke bergketens en fantastische offroad pistes, heeft IJsland de avontuurlijk ingestelde motorrijder heel veel te bieden. 


Motorreis offroad IJsland, GS motor

De motorreis IJsland rij je op de eigen BMW motor GS.  Ouderdom en type maakt niet uit zolang de motor technisch maar tip top in orde is. Ook de HP2 Enduro en de X-Challenge mogen meedoen.  Seven Summits GS Motorreizen zorgt voor het transport/verscheping van je motor naar IJsland en voor de benodigde juiste documenten. Voorafgaand aan de reis is er een deelnemersbijeenkomst waar de reis in detail wordt doorgenomen. Zaken als eventuele aanpassingen aan de motor zullen dan ook uitgebreid aan de orde komen.

Bent je net zo avontuurlijk ingesteld als je GS dat is? Stop je niet daar waar het asfalt ophoud? Heb je zin in een avontuurlijke motorreis waarbij de offroad eigenschappen van je GS tot het uiterste worden getest? Ben je niet bang voor een paar natte motorlaarzen? Ga dan ook mee met ons meer naar IJsland.

Motorreis offroad IJsland, route

De route is globaal en veel zal ook afhangen van de mogelijkheden en omstandigheden van het moment. En dat is ook wel nodig, zo hebben de motorreizen van voorgaande jaren uitgewezen. In 2022 is het alweer de 24 ste  keer sinds 2009 dat we deze reis organiseren en rijden. Met zoveel ervaring in huis weet je dat we de mooiste allroad en offroad tracks op IJsland wel weten te vinden.  Uiteraard zijn enkel bekende must see highlights, zoals  de Gullfoss, Geysir, Myvatn, de vulkaan Askja opgenomen in de route.


Motorreis offroad IJsland deelnemen.

Je bent als GS rijder natuurlijk avontuurlijk ingesteld. Maar ook ben je flexibel, je beschikt over een goede gezondheid en je bent fit. Een geldig motorrijbewijs is uiteraard verplicht. Deelnemers hebben ervaring met onverhard/offroad rijden. De omstandigheden op IJsland bepalen de zwaarte van de reis. Veel belangrijker dan veel ervaring vinden wij: de juiste mindset!


Motorreis Offroad IJsland

Nergens in Europa is het offroad motorrijden beter dan in IJsland. Het mooie is dat je daarvoor niets eens de pistes hoeft te verlaten. Sterker nog, letterlijk offroad rijden is streng verboden in IJsland. Wordt je betrapt dan zijn de boetes niet mals. Gelukkig zijn de pistes in het binnenland van IJsland meer dan uitdagend genoeg voor iedere allroad en offroad motorrijder.

Globale route Offroad IJsland

Wat deelnemers van deze motorreis vonden

Prijzen en data

Vertrek 2022
25 augustus

Vertrek 2023
24 augustus

Vertrek2024
29 augustus

Reisduur:
13 dagen, waarvan maximaal 10 rijdagen.

Prijs:
€ 3.975,-- per persoon

"Alle prijzen zijn per persoon,en onder voorbehoud van wijzigingen in tarieven van de luchtvaart,- en scheepvaartmaatschappijen en eventuele (omzet) belastingtarieven."

Reisfeiten

Kilometers:
Er zal in totaal ongeveer 1950 kilometer gereden worden.

Motor:
Eigen motor, BMW type GS, HP2 Enduro, X-Challenge

Motortransport:
Op stalen frame in zeecontainer exclusief voor Seven Summits GS Motorreizen

Volgauto:
Deze reis wordt met een geprepareerde 4x4 volgauto uitgevoerd.

Bagagevervoer
In de volgauto, dus bagage op de motor is niet nodig.

Aantal deelnemers:
Minimaal 8 rijders, Maximaal 12 rijders.

Voorwaarden deelnemers:
Goede gezondheid, goede conditie, ervaring met onverhard rijden, teamplayer en uiteraard is een geldig motorrijbewijs verplicht.

Duopassagier:
Niet mogelijk alleen in volgwagen.

Begeleiding:
Deze reis wordt begeleidt door een ervaren Nederlandse reisbegeleider op de motor en een chauffeur tevens monteur in de volgauto.

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam - Reykjavik vv
 • Toeslagen en belastingen luchtvaartmaatschappij
 • Transport motor Rotterdam Reykjavik vv
 • Alle transfers in IJsland
 • Metalen transportframe
 • Volgauto, vierwiel aangedreven "super" jeep.
 • Eigen gebruik zeecontainer
 • Benzine volgauto
 • Doauneafhandeling/formulieren
 • Jerrycans/pomp/basisgereedschap/plakspullen etc
 • Alle overnachtingen in hotel, boerderij, guesthouse, hut en berghut.
 • Nederlandse reisbegeleiding op de motor
 • Maaltijden zoals in brochure aangegeven
 • Chauffeur volgauto
 • Administratie en reserveringskosten
 • Compleet programma
 • Deelnemersbijeenkomst

Niet inbegrepen

 • Benzine motor
 • Maaltijdenpot ( ongeveer € 300,--)
 • Persoonlijke reis/annuleringsverzekering
 • Uitgaven van persoonlijke aard. ( eten/drank/souveniers e.d. )

Partners

bergrit-2