nieuw
Een "hele" lange reis

Het woord Safari komt oorspronkelijk uit het Swahili en betekend zoveel als “Lange Reis”.  Op je eigen GS  rij je in ongeveer 80 tot 100 dagen door 25 landen All the way up van Kaapstad naar Amsterdam. Deze motorreis mag dus met recht wel een motorsafari genoemd worden. Een ontdekkingsreis voor de avontuurlijk ingestelde GS rijder door een groot aantal Afrikaanse en Europese landen, elk met zijn eigen karakter , zijn eigen bezienswaardigheden en eigenaardigheden.

Prijs

Basis € 8.175

Periode

jan-mrt/sep-nov

Reisduur

80 tot 100 dagen

Deelnemers

min 8/max 14

Soort reis

Avontuurlijk / ontdekkingsreis

Motor

Eigen motor

Media Motorsafari Afrika-Europa

Over de Motorsafari Afrika-Europa

Motorreis Kaapstad-Amsterdam
All the way up

Deze motorreis is weliswaar niet exclusief voor GS rijders maar desondanks te mooi om niet op onze website te vermelden en aan te bieden.

Afrika is misschien wel het meest tot de verbeelding sprekende continent voor de avontuurlijke motorrijder. De motorreis van Kaapstad naar Amsterdam hadden we al in 2013 willen rijden. Vanwege een opleving van terroristische aanslagen in sommige gebieden die we zouden doorkruisen hebben we in overleg met de deelnemers besloten de reis van 2013 te annuleren. Als alternatief hebben we toen een aantal jaren de Cape 2 Cape georganiseerd en gereden. Zoals het er nu naar uitziet is het weer mogelijk Kaapstad-Amsterdam te rijden en dus gaan we in 2023 eindelijk weer op pad. De motorsafari Afrika van Kaapstad naar Amsterdam wordt 1 keer per jaar georganiseerd. Motorrijden in Afrika is  een intense en indrukwekkende belevenis. Op je eigen Bmw GS motor rij je door unieke natuurgebieden van Afrika maar maak je ook kennis met de rijke cultuur en geschiedenis van dit prachtige en eindeloze continent.

 

Motorreis Kaapstad-Amsterdam
25 landen

De globale route zoals we die nu bedacht hebben voert ons door 25 landen: Zuid-Afrika, Lesotho, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Mozambique, Malawi, Tanzania, Rwanda, Oeganda, Kenia, Ethiopië, Soedan, Egypte, Turkije, Bulgarije, Noord-Macedonië, Albanië, Montenegro, Bosnië-Herzegovina, Kroatië, Hongarije, Oostenrijk, Duitsland, Nederland.

 

Motorreis Kaapstad-Amsterdam
Heel veel hoogtepunten

Hoewel de route flexibel, is zijn er natuurlijk een aantal bezienswaardigheden waar we niet omheen kunnen. Die zijn dan ook als “ijkpunt” in onze route opgenomen. Het is wat ons aangaat dan ook de bedoeling om tijd te nemen om de vele bekende maar veel liever nog, de minder bekende bezienswaardigheden onderweg aan te doen. Het kan zomaar zijn dat we daar dan ook gewoon een dag of dagdeel voor uittrekken, het is en blijft uiteindelijk vakantie en geen rally of wedstrijd. Het gaat te ver om hier alle bezienswaardigheden te vermelden. Opzet van de reis is niet het zien van zo veel mogelijk toeristische bezienswaardigheden. Opzet is een unieke reiservaring op de motor.

Motorsafari Afrika-Europa
Inschrijven

Heb je misschien interesse om mee op pad te gaan? Het is vanaf 14 juli mogelijk om in te schrijven op één van de drie gepubliceerde vertrekken.

 

Motorsafari Kaapstad-Amsterdam
Toelichting reissom

De te verwachten reiskosten zijn opgesplitst in vaste basis kosten en variabele uitgaven. De vaste basis kosten zullen door Seven Summits GS Motorreizen gefactureerd worden. De variabele uitgaven worden door de deelnemer (grotendeels) op locatie gedaan.  Daardoor kan iedere deelnemer zelf de hoogte van zijn uitgaven bepalen.

 

Motorsafari Afrika-Europa
Een individuele groepsreis

De opzet van deze reis kan je vergelijken met bijvoorbeeld onze reis in Zuid-Afrika, Die Hel. Dat noemen wij een “individuele groepsreis”. De routes worden dagelijks geladen in de GPS zodat alle deelnemers of individueel kunnen rijden of samen in een “groepje”.  Je rijdt dus in je eigen tempo zolang je maar op de route blijft. De volgwagen rijdt namelijk exact dezelfde route. Mocht je pech onderweg krijgen dan weet je dat de volgwagen met alle gereedschap, reserveonderdelen en monteur er aan komt. Een prettige gedachte. Er is een reis,- en routeschema maar dat is zeker niet heilig en kan van afgeweken worden. Dat kan in onderling overleg of omdat er door omstandigheden noodzaak toe is.

 

Motorreis Kaapstad-Amsterdam
Inclusief volgwagen

Deze motorreis wordt uitgevoerd met volgwagen, een speciaal geprepareerde 4×4 terreinwagen met motortrailer. Dat betekend dat persoonlijke bagage niet achterop de motor vervoerd hoeft te worden. De volgauto is voorzien van grote benzinetanks voor extra actieradius. Een vrieskistje en koelkast voor eten en drinken zijn ook ingebouwd. Een uitgebreide EHBO set is ook aanwezig als ook jerrycans voor reservebenzine. Ook een kampeeruitrusting gaat mee. Zo zijn we onderweg niet dagelijks afhankelijk van benzinestations, winkels of accommodaties, maximaal flexibel dus.

Globale route Motorsafari Afrika-Europa

Wat deelnemers van deze motorreis vonden

Prijzen en data

Prijs 2023 en 2024, vaste basis kosten
€ 8.175,--

Vertrekdatum 2023
10 januari en 19 september

Vertrekdatum 2024
09 januari

Reisduur
Ongeveer 80-100 dagen

"Alle prijzen zijn per persoon,en onder voorbehoud van wijzigingen in tarieven van de luchtvaart,- en scheepvaartmaatschappijen en eventuele (omzet) belastingtarieven."

Reisfeiten

Aantal deelnemers:
Minimaal 8 rijders, Maximaal 14 rijders.

Motor:
Eigen BMW GS, HP2 Enduro, X-Challenge

Kilometers:
Er zal in totaal ongeveer 18.000 tot 23.000 kilometer gereden worden.

Transport motor
Rotterdam - Kaapstad in eigen zeecontainer

Volgauto:
Speciaal aangepaste 4x4 terrein-wagen.

Motortrailer:
Ja

Overnachtingen:
Divers en naar eigen keuze

Voorwaarden deelnemers:
Goede gezondheid, flexibele instelling, fit, ervaring met onverhard rijden, goed humeur, doorzettingsvermogen en uiteraard is een motorrijbewijs verplicht. Deze reis is niet geschikt voor beginnende motorrijders alsmede voor rijders die niet fit zijn.

Begeleiding:
Nederlandse reisbegeleiding, chauffeur/monteur

Lokale gidsen
Daar waar verplicht of noodzakelijk

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam-Kaapstad
 • Transport Motor Rotterdam-Kaapstad
 • Toeslagen/belasting luchtvaartmaatschappij
 • Alle transfers in Kaapstad.
 • Alle overnachtingen in Kaapstad op basis van 2PK/LO
 • Metalen transport frames in "eigen" zeecontainer.
 • Overtocht motor Egypte-Turkije
 • Speciaal geprepareerde 4x4 volgauto.
 • Motortrailer
 • Douane afhandeling haven tijdelijke invoer motor Zuid-Afrika.
 • Benzine volgauto.
 • Kampeeruitrusting
 • Bagage transport in de volgwagen.
 • Gereedschap, pomp, jerrycans voor benzine, Ehbo etc.
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Chauffeur volgwagen/monteur
 • Lokale gidsen daar waar nodig of verplicht
 • Compleet programma.
 • Deelnemersbijeenkomst.

Niet inbegrepen

 • Benzine motor.
 • Uitgaven van persoonlijke aard. ( eten/drank/souveniers e.d. )
 • Verzekering(en).
 • Facultatieve excursies.
 • Kosten grensovergangen.
 • Overnachtingen/uitgaven niet genoemd

Partners

bergrit-2