MotorreisZuid-Afrika Die Hel
vernieuwd
Intens Afrika

Voor veel avontuurlijke BMW GS rijders is er niets zo gaaf als op de eigen motor over de dirtroads van Afrika te rijden. Met de motorreis avontuurlijk Afrika rij je door de meest indrukwekkende landschappen van Zuid-Afrika en Namibië.  Een afwisselende en avontuurlijke motorreis waarbij de offroad kwaliteiten van je GS keer op keer van pas zullen komen.

Prijs

€ 6.950,--

Periode

feb-mrt/okt-nov

Reisduur

30 dagen

Deelnemers

min 8
max 14

Soort reis

Avontuurlijk
Allroad

Motor

Eigen BMW type GS
X-Challenge en HP2 Enduro

Media Avontuurlijk Afrika

Over de Avontuurlijk Afrika

Motorreis avontuurlijk Afrika
De dirtroads van Zuid-Afrika en Namibië

De route gaat door  een grote verscheidenheid aan Afrikaanse landschappen. Gortdroge woestijnvlaktes en imposante canyons. De hoogste duinen ter wereld en de bizarre kokerboombossen in Zuid-Namibië. Rood gekleurde bergketens en zoetgeurende wijngaarden. De hoogste berg van Namibië en het zuidelijkste puntje van het continent Afrika. Aan diversiteit geen gebrek met deze motorreis. Je rijdt over onverharde dirtroads en voelt de Afrikaanse zon op je helm branden. In de Namib woestijn kruipt het stof onherroepelijk in je neusgaten. Je staat oog in oog met groot wild. Buffels, giraffen, bavianen, olifanten en zelfs neushoorns kunnen we aan de kant van “weg” tegenkomen. De route naar Brandberg valt onder de categorie: spectaculair. 200 Km bijna non stop offroad met aan het einde van de dag een gegarandeerd natte rug.

Door van de gebaande paden af te willen wijken komen we regelmatig terecht op “verborgen” kleine tracks of karrensporen die slingeren door kloven, bergen en tussen enorme, roodbruin gekleurde rotsblokken door. Zo komen we op plekken terecht die minder bekend zijn bij de “gemiddelde toerist”. De weg er naartoe is niet altijd even makkelijk maar landschappelijk wonderschoon, ook al blijven smaken verschillen 🙂

Motorreis avontuurlijk Afrika
Highlights Zuid-Afrika en Namibië

Uiteraard mogen in deze motorreis een aantal bekende highlights niet ontbreken en zijn dan ook in de route opgenomen. Zoals, de Fish River Canyon, na de Grand Canyon in Amerika de langste canyon ter wereld. Sossusvlei, een grote zoutpan omgeven door de hoogste duinen ter wereld die wanneer de zon laag staat oranje opkleuren. Cape Agulhas, het zuidelijkste puntje van het continent waar de Indische oceaan en de Atlantische oceaan onstuimig op elkaar knallen. En zo is er nog veel en veel meer wat we met deze avontuurlijke motorreis door Zuid-Afrika en Namibië gaan ontdekken.

Motorreis Avontuurlijk Afrika
Een individule groepsreis

De opzet van deze reis is een “individuele groepsreis”. Dat betekend dat iedereen met een GPS rijdt en van ons de dagroutes geladen krijgt. Zo kan iedere deelnemer zijn eigen tempo bepalen. Wil je met de reisbegeleider op de motor mee op rijden, kan ook. Het is dus niet zo dat we in een “treintje”  rijden. Inmiddels is gebleken dat tot de koffiepauze iedereen min of meer bij elkaar blijft om vervolgens na de koffie in kleine groepjes uiteen te vallen.

Er zijn een paar trajecten op de route waarbij we wel bij elkaar in de buurt blijven. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat het gebied en terrein te desolaat is om alleen doorheen te rijden. Het kan ook zijn vanwege de kans op grof wild aan de kant van de weg. Iedere dag is er een briefing. De route wordt dan doorgenomen en afspraken gemaakt waar we weer bij elkaar komen. Dus maximale individuele vrijheid met de gezelligheid van een groep gelijkgestemden.

Motorreis Avontuurlijk Afrika
Flexibel

Deze motorreis wordt uitgevoerd met volgauto, een speciaal geprepareerde 4×4 terreinwagen met trailer. De volgauto is voorzien van grote benzinetanks voor extra actieradius. Een vrieskistje en koelkast voor eten en drinken zijn ook ingebouwd. Zo zijn we maximaal flexibel en onderweg niet dagelijks afhankelijk van benzinestations, winkels of accommodaties. Zo kunnen we ook tegenslagen opvangen en desgewenst ter plaatse de route aanpassen. Een avontuur dus zoals avontuur bedoeld is.

Motorreis Avontuurlijk Afrika
Motor

Ook deze reis worden gereden op de eigen BMW type GS, HP2 Enduro of G650X-Challenge. Details over transport van de motor, benodigde documenten en eventuele aanpassingen komen op de deelnemersbijeenkomst uitgebreid aan de orde.

Wat deelnemers van deze motorreis vonden

Prijzen en data

Prijs
€ 6.950,--

Korting duopassagier
€ 1.275,--

Reisdata 2022
15-02 t/m 16-03 en 25-10 t/m 23-11

Reisdata 2023
14-02 t/m 15-03 en 24-10 t/m 22-11

Reisdata 2024
13-02 t/m 13-03 en 22-10 t/m 20-11

Reisduur
30 dagen

"Alle prijzen zijn per persoon,en onder voorbehoud van wijzigingen in tarieven van de luchtvaart,- en scheepvaartmaatschappijen en eventuele (omzet) belastingtarieven."

Reisfeiten

Aantal deelnemers:
Minimaal 8 rijders, Maximaal 14 rijders.

Motor:
Eigen BMW, type GS

Kilometers:
Er zal in totaal ongeveer 6000 kilometer gereden worden.

Transport motor
Rotterdam - Kaapstad-Rotterdam. Travel 2 Explore heeft een container ter beschikking voor eigen gebruik. De motor wordt op een metalen transportframe bevestigd.

Volgauto:
Speciaal aangepaste 4x4 terrein-wagen.

Motortrailer:
Ja

Overnachtingen:
Hotel, lodge, hut en safaritent op basis van tweepersoons gebruik.

Voorwaarden deelnemers:
Goede gezondheid, flexibele instelling, ervaring met onverhard rijden is een pré, goed humeur en uiteraard is een motorrijbewijs verplicht. Deze reis is niet geschikt voor beginnende motorrijders alsmede voor rijders die niet fit zijn.

Begeleiding:
Nederlandse reisbegeleider op de motor en chauffeur tevens monteur

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam-Kaapstad vv.
 • Toeslagen/belastingen luchtvaartmaatschappij en vliegvelden
 • Transport Motor Rotterdam-Kaapstad vv.
 • Doaune afhandeling tijdelijke invoer en uitvoer motor Zuid-Afrika.
 • Metalen transport frames in "eigen" zeecontainer.
 • Alle transfers in Kaapstad.
 • Speciaal geprepareerde 4x4 volgauto.
 • Benzine volgauto.
 • Bagage transport.
 • Basisgereedschap, pomp, jerrycans voor benzine etc.
 • Kampeeruitrusting
 • Hotel, lodge, hut en safaritent op basis van tweepersoons gebruik.
 • Alle ontbijten
 • Maaltijden in reisschema genoemd
 • Nederlandse reisbegeleiding op de motor.
 • Chauffeur volgwagen tevens monteur
 • Compleet programma.
 • Deelnemersbijeenkomst.

Niet inbegrepen

 • Benzine motor.
 • Persoonlijke reis/annuleringsverzekering.
 • Facultatieve excursies/entreegelden.
 • Kosten grensovergang.
 • Uitgaven van persoonlijke aard. ( eten/drank/souveniers e.d. )

Partners

bergrit-2